Nigel Smith nieuwe topman van DB Schenker Rail Nederland

Bron: DB Schenker Rail

Dinsdag, 1 september 2015

Nigel Smith nieuwe topman van DB Schenker Rail Nederland

Nigel Smith is door de Raad van Bestuur van DB Schenker Rail AG met ingang van 1 oktober belast met de leiding van DB Schenker Rail Nederland N.V..

Hij volgt Aart Klompe op die voor de onderneming werkzaam zal blijven en in het bijzonder de belangrijke contacten met de Rotterdamse haven in stand zal houden en zal uitbreiden. Smith (54) was belast met de operationele leiding van Etihad Rail DB in Abu Dhabi, een joint venture van DB Schenker Rail en Etihad Rail in de Verenigde Arabische Emiraten. Daarvoor was de Brit als lid van de directie voor DB Schenker Rail UK werkzaam.

„Nigel Smith is een ervaren manager die vertrouwd is met de bijzondere eisen die aan de bedrijfsleiding van een moderne spoorgoederenvervoerder worden gesteld “, zegt Otto Niederhofer, voorzitter van de Raad van Commissarissen van DB Schenker Rail Nederland.

DB Schenker Rail Nederland N.V. is met ca. 650 medewerkers het grootste railtransportbedrijf van Nederland. Als enige onderneming biedt het bedrijf in Nederland wagenladingvervoer aan. Het grootste aandeel in de transporten hebben mijnbouw- en chemische producten. Er zijn uitstekende verbindingen tussen de zeehavens Antwerpen, Rotterdam en Amsterdam en naar de belangrijkste economische regio’s in Duitsland.