Overslag Duisport Group stijgt in 2014 naar 65 miljoen ton

Bron: Duisport Group

Dinsdag, 16 december 2014

Overslag Duisport Group stijgt in 2014 naar 65 miljoen ton

Volgens de huidige prognoses zal de Duisport Group (Haven van Duisburg) waarschijnlijk een totaalvolume van 65 miljoen ton overslaan in 2014. Dit is circa 3 miljoen ton meer dan in wat er in 2013 werd overgeslagen in de haven.

Vooral het gecombineerd vervoer (intermodaal) draagt in positieve zin bij aan de groei. De containeroverslag stijgt in 2014 naar circa 3,4 miljoen TEU, een groei van 13 procent. “Deze verheugende ontwikkeling is grotendeels te danken aan de succesvolle investering in de laatste paar jaren”, aldus Erich Staake, CEO van de Duisburger Hafen AG.

Essentiele factoren die ten grondslag liggen aan de groei zijn de automotive industrie, de chemische industrie en de consumenten producten. Daarmee worden de mindere resultaten van de kolenoverslag in de tweede helft van 2014 gecompenseerd.

Bijzonder verheugend volgens de Duisport Group is de ontwikkeling in het intermodale vervoer via Logport III. Deze terminal werd begin 2014 operationeel en inmiddels worden 80 treinen per week afgehandeld. Dit versterkt niet alleen de positieve van Duisburg als internationale hub in het spoorgoederennetwerk, maar getuigt ook van een essentiële bijdrage in de modal shift van weg naar spoor.

Ook voor 2015 staat de haven er goed voor, maakte het havenbestuur bekend.