P&O Ferrymasterst start intermodale diensten op Turkije

Bron: P&O Ferrymasters

Donderdag, 17 januari 2019

P&O Ferrymasterst start intermodale diensten op Turkije

P&O Ferrymasters is een intermodale dienst tussen deTurkse havens van Pendik, Ambarli en Merin enerzijds en de continentale hubs in Rotterdam en Zeebrugge anderzijds gestart. Voor de intermodale diensten wordt gebruik gemaakt van de intermodale spoorverbindingen van en naar de Italiaanse havenstad Triëst.

In totaal zijn 6 afvaarten per week mogelijk, waarbij concurrerende transittijden worden gerealiseerd. Wim Blomme, Intermodal Director bij P&O Ferrymasters: "We blijven onze diensten naar Oost-Europa en Azië uitbreiden omdat veel van onze klanten hun productiecentra naar deze regio hebben verplaatst. Deze nieuwe verbinding tussen Turkije en ons Europese netwerk geeft hen zekerheid over de transittijden en vermindert hun transportkosten vanwege de partnerschappen die we hebben opgezet."

John Freyne, Manager Intermodale Bedrijfsontwikkeling van P&O Ferrymasters, voegt hieraan toe: "We verwachten dat Turkije een belangrijk knooppunt wordt omdat we ons concentreren op het ondersteunen van nieuwe handelsroutes, zowel met oplossingen voor wegvervoer als met duurzame intermodale oplossingen."

Klanten van P&O Ferrymasters zullen worden ondersteund door lokale douane-experts om de import en export van goederen van en naar Turkije te vergemakkelijken. Het is mogelijk om gevaarlijke ladingen te transporteren met een laadvermogen van maximaal 25 ton.

Een totaal aanbod van alle intermodale spoordiensten van en naar de Benelux is beschikbaar via Rail Scout