PCC Intermodal breidt aantal shuttles uit tussen Rotterdam en Kutno

Bron: PCC Intermodal

Maandag, 7 september 2015

PCC Intermodal breidt aantal shuttles uit tussen Rotterdam en Kutno

Met ingang van 5 september is het aantal wekelijkse intermodale spoordiensten van PCC Intermodal tussen CTT Rotterdam en PCC Kutno Terminal in Polen met een extra shuttle uitgebreid naar een frequentie van 6 keer per week. Dit betekent dat van maandag t/m zaterdag elke dag een trein vertrekt om 22:00 uur vanaf CTT Rotterdam en deze binnen 36 uur arriveert op de terminal in Kutno in centraal Polen.

PCC Intermodal begon in 2008 met het aanbieden van intermodale diensten tussen Rotterdam en Polen. Nu, circa 7 jaar later, is de verbinding tussen Rotterdam en Kutno uitgegroeid tot een betrouwbare spoorverbinding met een zeer goede performance. Niet zonder reden is het de snelst groeiende shuttle in het Europese spoornetwerk van PCC Intermodal.

De intermodale spoorverbinding vanaf Rotterdam wordt aangeboden in nauwe samenwerking met vervoerder Rurtalbahn. Vanaf Kutno is doorverbinding mogelijk naar diverse andere terminals in Polen en/of Rusland.

Door de aanhoudende groei in het aantal treinen van en naar CTT Rotterdam, wordt momenteel gewerkt aan het vergroten van de spoorcapaciteit, door het verlengen van de bestaande sporen en de opbouw van een portaalkraan. Tevens is de terminal eind van dit jaar klaar om vrijwel alle categorieën ADR-containers langer dan 14 dagen in depot te mogen hebben.