Persbericht: Cor Hoenders stopt als directeur Rail Cargo

Bron: Rail Cargo information Netherlands

Dinsdag, 25 juni 2019

Persbericht: Cor Hoenders stopt als directeur Rail Cargo

Rotterdam, 25 juni 2019

Tijdens het goedbezochte Spoorcafé vorige week donderdag in Antwerpen heeft Cor Hoenders officieel afscheid genomen als directeur van het voorlichtingsbureau Rail Cargo information Netherlands. Zijn functie wordt per direct overgenomen door Max Philips. In 2003 was Philips betrokken bij de oprichting van Rail Cargo en had hij vanaf de oprichting tevens de leiding over het bureau tot eind 2012.

Hoenders kijkt met veel plezier en voldoening terug op de afgelopen 3 ½ jaar dat hij directeur is geweest bij Rail Cargo: “Samen met mijn collega Pieter-Dirk Roeleveld en het Bestuur hebben wij ons ingezet het spoorgoederenvervoer te bevorderen, waarbij wij de focus sterk gelegd hebben naar verladers, logistieke dienstverleners, rederijen, expediteurs en commodity traders.”

In de achterliggende jaren zijn onder de leiding van Cor Hoenders diverse activiteiten geïnitieerd om de beslissers in de modaliteitskeuze zich meer bewust te laten worden van de mogelijkheden die het spoorgoederenvervoer te bieden heeft voor diverse vervoersvraagstukken. Centrale thema voor Hoenders was en is daarom: “Wat kan het spoor betekenen in de logistieke keten?”

Gezien alle aandacht voor het milieu, de problematiek op de weg en de wil van de politiek om via het Maatregelenpakket het spoorgoederenvervoer te bevorderen, zal de belangstelling voor het spoor alleen maar toenemen.

Meer informatie:
Rail Cargo information Netherlands
Albert Plesmanweg 41H
3088 GB Rotterdam
T: +31 (0)10 2042111
E: info@railcargo.nl