Rail Cargo presenteert Rail Scout Wizard tijdens Transport Logistic in München

Bron: Rail Cargo information Netherlands

Woensdag, 12 april 2017

Rail Cargo presenteert Rail Scout Wizard tijdens Transport Logistic in München

Rail Scout, een product van het voorlichtingsbureau Rail Cargo (www.railscout.nl), is een webapplicatie gefundeerd op google maps en biedt een overzicht van alle reguliere intermodale spoordiensten van en naar Nederland inclusief de grensgebieden, zoals Duisburg en Antwerpen. Deze applicatie wordt reeds veelvuldig gebruikt door rederijen, expediteurs en logistieke dienstverleners die containers of andere intermodale laadeenheden hebben te vervoeren en deze willen boeken bij de intermodale rail operators.

Rail Scout is dus heel geschikt voor partijen die reeds een laadeenheid ter beschikking hebben. Hoe zit dat echter voor partijen die dat niet hebben, zoals verladers en expediteurs? Of stel dat een verlader een door-to-door oplossing wenst. De meeste intermodale rail operators bieden namelijk alleen terminal-terminal aan en beschikken niet over intermodale laadeenheden. Voor deze partijen heeft het voorlichtingsbureau een nieuwe functionaliteit ontwikkeld, de zogeheten Rail Scout Wizard.

Aan de hand van een aantal parameters, zoals type klant, type lading, gewicht, laad en loslocatie wordt door de Wizard een logistiek concept geadviseerd. Dit kan zijn intermodaal, unit cargo (wagenladingverkeer) of full train load (bloktrein) zijn. Bij de desbetreffende adviezen worden ook de bijpassende aanbieders getoond. Welke adviezen en aanbieders dat zijn, is dus mede afhankelijk van de parameters.

Zo heeft een verlader die pallets heeft te vervoeren behoefte aan een logistiek dienstverlener, terwijl een logistiek dienstverlener zelf terecht kan bij een intermodale rail operator. Voor stukgoed en bulklading wordt in veel gevallen unit cargo en/of full train load geadviseerd met bijpassende aanbieders, tenzij de lading ook vervoerd kan worden in intermodale laadeenheden.

“In de markt zijn diverse route finders beschikbaar die enkel intermodale verbindingen in kaart brengen. In alle gevallen beredeneerd vanuit het aanbod. Met de Rail Scout Wizard verplaatsen wij ons echter in de klant en bieden wij maatwerk door ook door-to-door oplossingen en conventioneel transport aan te bieden”, aldus Cor Hoenders, Directeur van het voorlichtingsbureau Rail Cargo.

“Wij hebben in de praktijk geconstateerd dat diverse partijen wel interesse hebben in het spoorgoederenvervoer, maar dikwijls niet weten bij welk loket ze moeten zijn. Om die reden hebben we de Rail Scout Wizard ontwikkeld”, laat Pieter-Dirk Roeleveld, Communication Coordinator bij Rail Cargo weten.

Bezoekers van de beurs Transport Logistic, die van 9 t/m 12 mei plaatsvindt in München, kunnen uitgebreid kennismaken met de nieuwe functionaliteit. Op de stand zijn laptops en een LCD-scherm aanwezig. Rail Cargo deelt de stand samen met ProRail. Standnummer is als volgt: HAL B6/ stand 116.