Rail Scout, alle spoordiensten in beeld

Bron: Rail Cargo information Netherlands

Dinsdag, 20 december 2011

Rail Scout, alle spoordiensten in beeld

Rail Scout is de nieuwe applicatie op de website van het voorlichtingsbureau Rail Cargo information Netherlands. Nog nooit was spoorvervoer zo simpel en overzichtelijk. Met Rail Scout is namelijk  in één oogopslag te zien welke intermodale spoordiensten er zijn van en naar Nederland. De nieuwe applicatie is reeds actief op internet en is te vinden op www.railcargo.nl/railscout.

Sinds enkele jaren publiceert het voorlichtingsbureau Rail Cargo een Excelsheet met daarin het actuele aanbod van intermodale diensten per spoor. Dit overzicht wordt elke drie maanden aangepast aan de actuele situatie. Gebleken is dat dit overzicht veel wordt gedownload van de website www.railcargo.nl. Kennelijk heeft de markt veel behoefte aan een actueel overzicht. Op basis van die grote belangstelling is bekeken of de informatie nog toegankelijker kan worden gemaakt met behulp van een geografische toepassing. Dit is nu gelukt met de applicatie Rail Scout. De Excelsheet is hiervoor gekoppeld aan een kaart van Europa waarop alle intermodale terminals worden aangegeven.

De gebruiker ziet in Rail Scout alle verbindingen die worden aangeboden en kan met een simpele klik per terminal zien wat het aanbod is. Hij krijgt te zien tussen welke terminals de intermodale dienst wordt aangeboden evenals de frequentie van de dienst. Ook wordt de transittijd aangegeven en kan direct doorgeklikt worden naar de contactgegevens van de aanbieder.

Naast het aanbod van intermodale diensten geeft Rail Scout een overzicht van alle conventionele railterminals en openbare laad- en losplaatsen binnen Nederland. De gebruiker krijgt daarmee in één oogopslag een totaalbeeld van de toegangslocaties op het spoor voor conventionele lading als ook voor projectlading.

Met name in de Alpenlanden vindt een specifieke vorm van spoorvervoer plaats waarbij de volledige vrachtwagen meegaat op het spoor. Dit concept staat bekend als Rollende Landstrasse of Rolling Highway. Ook hiervan geeft Rail Scout een actueel overzicht van de beschikbare diensten.

Rail Scout is een ideale tool voor verladers en logistieke dienstverleners om te checken of er mogelijkheden zijn hun lading per spoor te vervoeren naar specifieke bestemmingen.

Voor vragen over Rail Scout kunt u desgewenst telefonisch contact opnemen met Pieter-Dirk Roeleveld (010 204 21 11) of een e-mail sturen naar roeleveld@railcargo.nl