Raillogix opent nieuw kantoor in Praag

Bron: Raillogix

Dinsdag, 20 november 2012

Raillogix opent nieuw kantoor in Praag

Het in Rotterdam gevestigde Raillogix heeft begin deze maand een nieuw kantoor in Praag geopend. De railexpediteur die gespecialiseerd in het organiseren van spottreinen, speelt daarmee in op de groeiende vraag vanuit Centraal – en Oost-Europa.

In haar vijfjarig bestaan heeft Raillogix de Europese markt bediend met zowel intermodale als conventionele spottreinen. Volgens Julian Remie, CEO van Raillogix, zoeken klanten in de huidige marktsituatie naar dynamische spoorconcepten. “Onze filosofie is snel handelen en creatieve oplossingen bedenken,” benadrukt Remie. “Wij willen meedoen in de top van Europese spoormarkt en de opening van een nieuw kantoor in Tsjechië is een logisch gevolg daarvan.”

Centraal – en Oost-Europa zijn belangrijke groeimarkten voor de railexpediteur die veel mogelijkheden ziet. “Wij willen nieuwe grenzen stellen in termen van flexibiliteit. Wanneer wij letten op landen als Tsjechië, Polen, Hongarije en Rusland zien wij dat met innovatieve spoorproducten een groot potentieel aan lading verschoven kan worden naar het spoor.”

Raillogix is gevestigd in Rotterdam. Samen met haar zusterbedrijf RailRelease dat gespecialiseerd is in de verhuur van wagons bestaat het team uit 18 medewerkers. In 2011 vervoerde het bedrijf 180.000 TEU met intermodale treinen. Voor wat betreft conventionele lading zoals metalen, agro- en consumentenproducten organiseert Raillogix treinen samen met partners in meer dan 20 landen binnen Europa.