RailReLease verkrijgt ECM certificaat voor onderhoud aan goederenwagons

Bron: RailRelease

Woensdag, 9 januari 2013

RailReLease verkrijgt ECM certificaat voor onderhoud aan goederenwagons

Als eerste bedrijf in Nederland heeft RailReLease op 27 december 2012 het ECM (Entity in Charge of Maintenance) certificaat op basis van Europese verordening 445/2011/EU in ontvangst genomen van de certificerende instantie Belgorail uit Brussel.

RailReLease is tevens een van de eersten in Europa die op basis van deze verordening zijn gecertificeerd. De verordening stelt een veiligheids¬management¬systeem ten behoeve van onderhoud aan goederenwagons verplicht. Deze verplichting zal vanaf mei 2013 voor alle wagoneigenaars en –houders gaan gelden.

Met deze certificering zet RailReLease een significante stap in de richting van het turn-key aanbieden van vlootmanagement. Het resultaat van een forse investering in mensen, processen en de bijbehorende IT-systemen.

RailReLease is van plan het ECM-schap als dienst in de markt te gaan zetten. “Als houder van een moderne, aanzienlijke en steeds groeiende vloot is het eigenlijk vanzelfsprekend om onze klanten ook de onderhoudsverantwoordelijkheid aan te kunnen bieden. Dat neemt ze een hoop rompslomp uit handen terwijl ze ervan uit kunnen gaan dat hun assets ten allen tijde veilig inzetbaar zijn”, aldus Mark Remie, directeur van RailReLease. “Met dit certificaat onderstrepen wij dat wij een serieuze speler op deze markt zijn”.

Over RailReLease
RailReLease is een in Rotterdam gevestigde leasemaatschappij van goederenwagons en andere assets op spoorgerelateerd gebied. RailReLease fungeert als eigenaar, houder en ECM voor goederenwagons en biedt turn-key vlootmanagement aan. Haar vloot is jong en voldoet aan de meest recente normen op het gebied van veiligheid, milieu en geluid. Zustermaatschappij RailLogix zorgt voor transporten.

Voor meer informatie zie: http://www.railrelease.com