Retrack breidt uit tussen Noordzeehavens en Zwarte Zee

Bron: De Lloyd

Dinsdag, 10 mei 2011

Retrack breidt uit tussen Noordzeehavens en Zwarte Zee

Het project Retrack van de Europese Commissie voor de ontwikkeling van innovatieve spoorvrachttreinen in Europa is een succes. De trein tussen Keulen en Györ rijdt nu drie keer per week.

'Reorganisation of Transport Networks by Advanced Railfreight Concepts' is begin 2010 begonnen met één trein per week. Nu zijn er al drie treinen, van 740 m lang en 2.300 ton. Het ging om een 'demonstratietrein' met groepen wagons van verschillende klanten, die in Keulen werden samengebracht. Ondertussen zijn er tien klanten die de verbinding regelmatig gebruiken, en zijn er ook andere bestemmingen bijgekomen: Rotterdam, Amsterdam en Oss in Nederland, Gent in België, Marl, Duisburg en Keulen in Duitsland, Linz en Villach in Oostenrijk en o.a. Györ, Bekesczaba, Oroshaza en Sopron in Hongarije.

Retrack wil nu ook de verbinding naar Rusland en China verlengen via drie mogelijke corridors: de Transsiberische spoorlijn, de verbinding via Kazakhstan of de Traceca-corridor. De drie corridors zullen de komende maanden worden uitgetest.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website: www.retrack.eu