Samskip introduceert dedicated shuttle tusen Rotterdam en Melzo (Italië)

Bron: Samskip Multimodal

Maandag, 15 december 2014

Samskip introduceert dedicated shuttle tusen Rotterdam en Melzo (Italië)

Met ingang van januari 2015 start Samskip Multimodal een nieuwe intermodale spoordienst tussen RSC Rotterdam (Waalhaven) en de Italiaanse spoorterminal Melzo, ten oosten van Milaan. 

Met vijf rondlopen per week is de nieuwe shuttle een belangrijke uitbreiding op het reeds bestaande pan-europese netwerk van Samskip. Bovendien sluit de nieuwe dedicated shuttle goed aan op de reeds langer bestaande dedicated treinen die onder de vlag van Samskip Van Dieren worden aangeboden vanuit Duisburg naar Scandinavië.

De trein vanaf Rotterdam wordt gereden door Deutsche Bahn en vertrekt vanaf het Rail Service Center. Dat grenst aan de Rotterdam Shortsea Terminal, waarmee doorvoermogelijkheden ontstaan naar onder meer het Verenigd Koninkrijk, Ierland, IJsland en de Baltische staten. Vanaf de hub in Melzo zijn daarentegen indirecte diensten beschikbaar naar Padova, Frosinone en Bari.

Wat betreft de nieuwe shuttle zijn alle voorzieningen zijn getroffen voor het vervoer van diverse soorten laadeenheden, waarbij de focus ligt op 45ft palletwijde containers, curtain-siders, flatracks en reefers. Bovendien bedraagt de totale transittijd tussen Rotterdam en Melzo nog geen 30 uur.

“Eén van onze selling points is dat we de gehele regie voeren over deze trein met betrekking tot schedule, capaciteitsverdeling en equipment. Daarnaast leggen we de verbinding tussen intermodaal- en shortseavervoer”, aldus David Besseling, Manager Multimodal Services bij Samskip.

Samskip heeft hooggespannen verwachtingen van de nieuwe dienst. Men schat in dat medio volgend jaar de frequentie wordt verhoog van vijf naar zes omlopen per week.