Samskip Multimodal introduceert spoor-ferry concept op Turkije

Bron: Samskip Multimodal B.V.

Donderdag, 16 januari 2014

Samskip Multimodal introduceert spoor-ferry concept op Turkije

In samenwerking met het Turkse Intercombi Transport is Samskip Intermodal B.V. een gecombineerde spoor-ferrydienst gestart tussen Noordwest-Europa en Turkije. Vanaf Duisburg wordt een rechtstreekse shuttle aangeboden op de Italiaanse havenstad Triëst, die daar aansluit op de ferry naar Istanbul. Dit gezamenlijke initiatief wordt aangeboden onder de naam GreenBridge.

Aanvankelijk zal GreenBridge 3x per week een spoordienst aanbieden die de Samskip Multimodal Rail Terminal in Duisburg verbindt met Triëst. De operator verwacht de frequentie op termijn omhoog te kunnen schroeven naar 5x per week. Het concept biedt veel voordelen ten opzichte van het wegvervoer, zoals betere transittijden, ruime capaciteit, minder congestie en lagere CO2-emissie.

De dienst sluit in Duisburg aan op de hub van Samskip, die met een groot aantal Europese bestemmingen is verbonden. Zo belooft de groep voor Nederland, België en Duitsland een totale transittijd van zeven tot elf dagen, voor Noorwegen en Zweden van zeven tot twaalf dagen en voor Rusland en de Baltische landen tussen de dertien en twintig dagen.

Diederick Blom, Chief Operating Officer Samskip Multimodal B.V.: “Dit gezamenlijke initiatief sluit uitstekend aan op de toenemende vraag naar duurzame, multimodale transportoplossingen tussen Turkije en Europa.”