Samskip Van Dieren Multimodal breidt spoornetwerk uit met nieuwe shuttle op Kopenhagen

Bron: Samskip Van Dieren Multimodal

Dinsdag, 22 oktober 2013

Samskip Van Dieren Multimodal breidt spoornetwerk uit met nieuwe shuttle op Kopenhagen

Met ingang van 4 november breidt Samskip van Dieren Multimodal haar intermodale spoornetwerk uit met een nieuwe spoorshuttle tussen Duisburg (Duitsland) en Kopenhagen (Denemarken).

Wekelijks vertrekken er vijf treinen vanaf Duisburg via Odense naar Kopenhagen en viceversa. In Duisburg is de closing time 22:00 uur, waarna de laadeenheid de volgende dag om 17:00 uur wordt vrijgesteld op de terminal in Kopenhagen.

De nieuwe spoorshuttle sluit aan op de bestaande diensten op onder meer het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Spanje en Portugal. Samskip Van Dieren Multimodal is al tien jaar als spoor operator actief op Scandinavië en exploiteert wekelijks reeds 42 treinen op Zweden.

“Met deze uitbreiding kunnen wij bestaande klanten nog beter bedienen, terwijl het tevens extra mogelijkheden biedt voor nieuwe klanten”, aldus Johan Logtenberg, Managing Director bij Samskip Van Dieren Multimodal.

Door de inzet van spoor in combinatie met moderne vrachtauto’s biedt Samskip Van Dieren Multimodal haar klanten duurzame door-to-door transportdiensten.