Samskip Van Dieren start nieuwe spoorverbinding tussen Duisburg en Denemarken

Bron: Samskip Van Dieren Multimodal

Maandag, 9 februari 2015

Samskip Van Dieren start nieuwe spoorverbinding tussen Duisburg en Denemarken

Met ingang van 1 maart 2015 breidt Samskip Van Dieren Multimodal haar intermodale network uit met een nieuwe spoorshuttle vanaf Duisburg naar Taulov en Kopenhagen in Denemarken.

De spoorterminal van Samskip Van Dieren in Duisburg handelt nu reeds een groot aantal shuttles af van en naar Scandinavië. De nieuwe spoorshuttle naar Denemarken versterkt deze positie. In beide richtingen vertrekt vijf keer per week een trein, waarbij sprake is van een A-B transittijd. Naar verwachting denkt Samskip van Dieren de frequentie op korte termijn op te schroeven naar zes keer per week.

Voor alle soorten intermodale laadeenheden is de nieuwe spoorshuttle beschikbaar, zoals 45ft containers, 13.6m (mega) trailers, reefers, tank- en bulkcontainers. In totaal beschikt de trein over een capaciteit van 42 laadeenheden. De tractie van de nieuwe shuttle wordt verzorgd door DB Schenker Rail, die reeds de tractie aanbiedt voor andere verbindingen in het netwerk van Samskip Van Dieren, waaronder Zweden en Italië.

Vanaf de terminal in Duisburg kunnen snelle verbindingen worden gelegd via de weg naar Duitsland en de Benelux, terwijl Frankrijk, Spanje, Italië, Turkije en het Verenigd Koninkrijk efficient via spoor en shortsea bereikt kunnen worden.

“Met het starten van deze nieuwe shuttle bieden we de snelste en hoogstfrequente verbinding aan tussen het Ruhrgebied en Denemarken”, laat Johan Logtenberg, Managing Director bij Samskip van Dieren weten. “De spoordienst heeft een positieve impact op de CO2-reductue, terwijl de markt profiteert van een hogere payload en het vermijden van de Duitse Maut.”