Schavemaker Logistics start nieuwe spoorverbinding Moerdijk - Wroclaw (Polen)

Bron: Schavemaker Logistics

Woensdag, 10 april 2019

Schavemaker Logistics start nieuwe spoorverbinding Moerdijk - Wroclaw (Polen)

Met ingang van 30 april 2019 start Schavemaker Logistics & Transport met een directe intermodale spoorverbinding (shuttle) tussen Katy Wroclawskie in Polen en de haven van Moerdijk. De totale transittijd tussen beide terminals zal 30 uur bedragen. 

De terminal in Katy Wroclawskie ligt circa 10 kilometer vanaf Wroclaw en vormt een belangrijke schakel op de routes tussen Centraal- en West-Europa als ook van en naar China. In oktober 2018 werden de sporen op de terminal verlengd tot 600 meter. Hiermee kan de terminal 2 treinen tegelijk afhandelen en in totaal 6 treinen per dag.

De terminal in Moerdijk vormt dankzij de shortsea-verbindingen van A2B Online een belangrijk knooppunt naar de UK. Dagelijk zijn hier meerdere afvaarten naar zuid, midden en noord Groot Brittannie.

De intermodale spoorverbinding tussen Moerdijk en Wroclaw is onderdeel van het prorgramma Linked by Rail. Dit programma heeft als doel om het transport per spoor tussen Nederland en Polen meer concurrerend te maken. De verbinding tussen Rotterdam en Poznan is ook onderdeel van dit programma.

Een totaal overzicht van alle reguliere intermodale spoorverbindingen is terug te vinden in de webapplicatie Rail Scout:

logo_rail_scout_pay_off_rgb.png