Seacon opent nieuw kantoor in Melzo

Bron: Seacon Logistics

Woensdag, 24 april 2013

Seacon opent nieuw kantoor in Melzo

Seacon is al langere tijd als multimodale ketenregisseur actief in Italië. De afgelopen jaren is Italië –vooral regio Melzo, oostelijk van Milaan – zo in belang toegenomen, dat voor Seacon de tijd rijp was om er een eigen kantoor te openen. Dichter bij de klant om zo een nog betere van dienstverlening in overzees en continentaal transport te kunnen aanbieden.

Melzo fungeert als draaischijf tussen de Italiaanse havens en het Italiaanse achterland en heeft bovendien sterke verbindingen met andere Europese logistieke centra. Als logistieke hotspot is Melzo multimodaal in de meest ruime betekenis van het begrip.

Er worden overzeese, shortsea-, weg-, rail- en luchtvrachtdiensten aangeboden. Melzo onderhoudt goederentreinverbindingen in een vaste dienstregeling met onder meer Venlo, Antwerpen en Rotterdam. In Italië zelf rijden shuttles op Ravenna, Genova en Bari. Jaarlijks worden er momenteel 240.000 TEU verwerkt. Zeven jaar geleden was dat minder dan de helft.

Al sinds de oprichting, in 1985, heeft Seacon ernaar gestreefd te opereren vanuit sterke multimodale inlandterminals, aansluitend op snel en efficiënt wegvervoer. Met slimme, in eigen huis ontwikkelde ICT- en engineeringsprogramma’s is Seacon in staat om verschillende goederenstromen te bundelen en kritisch te volgen. Dit leidt tot grote efficiency- en kostenvoordelen voor de klant.

Behalve goederenstromen verknoopt Seacon ook informatiestromen. Seacon beschikt over een eigen douane-afdeling met specialistische kennis van douane- en fiscale processen. Goederen worden snel en efficiënt ingeklaard, niet aan plaats en tijd gebonden in Europa. Ook dat leidt tot meer efficiency en minder kosten.

Meer informatie:
Rico Gielen, Manager Marketing
T: +31 (0)77 - 327 55 40
E: rgielen@seaconlogistics.com