Shuttle Rotterdam –Coevorden dagelijks met twee keer aansluiting naar Malmö

Bron: Dryport Emmen-Coevorden

Woensdag, 3 februari 2016

Shuttle Rotterdam –Coevorden dagelijks met twee keer aansluiting naar Malmö

De treinshuttle Rotterdam – Bad Bentheim – Coevorden is sinds kort vaker gaan rijden. Van drie keer in de week naar iedere werkdag. De trein biedt ruimte aan 90 TEU.

“Over belangstelling voor de shuttle hebben we niet te klagen”, zegt Joachim Berends, CEO van de Bentheimer Eisenbahn. “Er zit echter nog veel potentie op deze route. Door de dienst uit te breiden, kunnen we een nog beter alternatief bieden voor de truck.”

De shuttle van Rotterdam naar Coevorden is een dienst van EuroTerminal Emmen-Coevorden-Hardenberg BV(ETECH), Combi Terminal Twente BV (CTT) en de Bentheimer Eisenbahn en wordt ondersteund door het Havenbedrijf Rotterdam. De trein rijdt tussen de terminals van CTT in Rotterdam, de APM en ECT terminals op de Maasvlakte en Bad Bentheim. Vanuit Bad Bentheim rijdt de shuttle door naar de EuroTerminal Coevorden. Tevens is er twee keer per week aansluiting op de rechtstreekse spoordienst naar de Kombiterminal Malmö.

Gerco Linthorst, CEO van CTT, is ook erg blij met de uitbreiding van de capaciteit: “Containers kunnen tot ’s avonds laat op de CTT-terminal in Rotterdam worden aangeleverd, waarna zij de volgende ochtend bij onze klanten zijn. En dat dus elke dag, waarmee we ons terminal verder uitbouwen als hub en gateway tot de regio.”