Shuttlewise begint spoordienst naar Bologna

Bron: Rail Cargo information Netherlands

Dinsdag, 15 maart 2011

Shuttlewise begint spoordienst naar Bologna

Shuttlewise is een spoordienst begonnen tussen de Cobelfret-terminal in Rotterdam en het Italiaanse Bologna. De dienst gaat van start met drie vertrekken per week in beide richtingen.

Shuttlewise, de gezamenlijke spoordochter van Husa Transportation en Den Hartogh Logistics, voert de dienst uit samen met het Italiaanse GTS. Dit bedrijf uit het Zuid-Italiaanse Bari beschikt over eigen spoormaterieel en is behalve in eigen land ook al actief in Noordwest-Europa.

De frequentie van de nieuwe Bologna-dienst willen de partners snel verhogen tot vier en vijf vertrekken per week in beide richtingen. Dan is ook een tussenstop bij het Rail Servicecenter (RSC) in Rotterdam voorzien. Aan Italiaanse kant zijn er van Bologna uit al verbindingen met Bari, Pomezia en Nola.

GTS heeft al eigen diensten tussen Bologna en Bari, tussen Bari en Piacenza en tussen Piazenca en Zeebrugge. Anders gezegd: de haven van Zeebrugge kent nu al een spoorverbinding tot diep in het zuiden van Italië. Datzelfde geldt sinds kort dus ook voor Rotterdam.

Shuttlewise heeft zelf al diensten tussen Rotterdam en Mortara, waarvan het de tractie uitbesteedt. De frequentie van de dienst op Mortara, met tussenstop bij de terminal van Cabooter in Venlo, werd onlangs verhoogd naar vijf vertrekken per week in beide richtingen. In december 2009 werd met drie wekelijkse vertrekken begonnen. Vorig jaar kende de dienst een duidelijke groei.