Shuttlewise start nieuwe dienst tussen Krefeld en Mortara.

Bron: Shuttlewise

Woensdag, 23 november 2011

Shuttlewise start nieuwe dienst tussen Krefeld en Mortara.

Intermodaal operator Shuttlewise start vanaf 9 januari 2012 een nieuwe treindienst vanaf Krefeld naar het Noord Italiaanse Mortara. Deze containershuttle zal 5x per week gaan rijden en vormt een welkome aanvulling op de al bestaande dagelijkse dienst tussen Rotterdam en Mortara.

De tractie wordt verzorgd door SBB Cargo International dat al veel ervaring heeft op de as Duitsland – Italië en dit traject als haar core-business beschouwt. Rheinhalfen Krefeld zorgt voor de lokale bediening in Krefeld en Serfer doet dit in Mortara.

Met de Krefeld Container Terminal (KCT) is gekozen voor een terminal met snelle afhandeltijd in het overvolle Ruhrgebied die alle relevante units, zoals containers, swapbodies en trailers kan behandelen en opslaan en tevens mogelijkheden heeft gevaarlijke stoffen en afval te behandelen. 

In Italië is gekozen voor Terminal Intermodale di Mortara omdat Shuttlewise hier al aankomt met de dienst vanuit Rotterdam en de terminal voor de klanten als draaischijf kan fungeren. 

Met deze nieuwe dienst voldoet Shuttlewise aan de wens van haar klanten om naast de strategische as Rotterdam – regio Milaan ook een verbinding op te zetten tussen het Ruhrgebied en Noord Italië.

 Voor meer informatie over Shuttlewise klik hier.