Spoorvervoer van en naar de Balkan centraal tijdens Spoorcafé op 26 januari

Bron: Rail Cargo information Netherlands

Maandag, 16 januari 2017

Spoorvervoer van en naar de Balkan centraal tijdens Spoorcafé op 26 januari

Wanneer u nieuwe vuilniszakken koopt in de supermarkt, ontdekt u misschien dat deze werden geproduceerd in een modern productiebedrijf in Kosovo. In navolging van landen als Polen en Tsjechië ontwikkelen diverse Balkanlanden zich tot volwaardige lokale economieën binnen Europa.

Ook op spoorgebied is deze regio in ontwikkeling. Zo gaan de spoorwegen op de Balkan de komende jaren honderden miljoenen euro’s investeren in de verbetering van het spoornetwerk. Tijdens het Spoorcafé op donderdag 26 januari aanstaande staat daarom het spoorgoederenvervoer van en naar de Balkan centraal.

Geert Pauwels, CEO van de Belgische spoorwegonderneming B Logistics, zal tijdens het Spoorcafé toelichten welke spoorproducten zij aanbieden, waarbij hij zal inzoom op Green Express, een concept waarbij intermodale lading wordt gebundeld met conventionele wagons en bulkwagons. Dit nieuwe concept heeft inmiddels een significante modal shift teweeggebracht en biedt nog veel meer potentieel.

Verladers, logistiek dienstverleners, rederijen en expediteurs die geïnteresseerd zijn om het Spoorcafé op donderdag 26 januari aanstaande bij te wonen, kunnen zich aanmelden via de website van Rail Cargo.