STC-Group neemt ERTMS-simulator feestelijk in gebruik

Bron: STC Group

Maandag, 27 januari 2014

STC-Group neemt ERTMS-simulator feestelijk in gebruik

Onder grote belangstelling van bedrijfsleven docenten, en MBO’ers is vrijdagmiddag in Rotterdam de nieuwe ERTMS-simulator van de STC-Group feestelijk in gebruik genomen. Deze simulator zal onder andere worden ingezet om MBO machinisten-in-opleiding goed voor te bereiden op het nieuwe Europese railbeveiliginssysteem (ERTMS).

Realistisch beeld
De ERTMS-simulator is ook bij uitstek geschikt voor de bijscholing van reeds actieve machinisten en treindienstleiders in verschillende levels van het ERTMS-systeem. Het nieuwe Europese treinbeveiligingssysteem ERTMS wordt op steeds meer routes in Nederland ingebouwd. Nederland loopt in Europa voorop bij de introductie van het systeem. De moderne ERTMS-simulator die de STC-Group heeft aangeschaft, geeft een zeer realistisch en gedetailleerd beeld van de praktijk. De scenario’s zijn namelijk gebaseerd op onder andere de baanvakken van de Betuweroute, HSL-Zuid, de Hanzelijn en het traject Amsterdam – Utrecht. Met de simulator kunnen alle praktijksituaties op een dynamische wijze en in een veilige omgeving worden geoefend. Ook is het mogelijk om met behulp van de simulator de interactie en veiligheidscommunicatie tussen machinist en treindienstleiding te trainen. Deze simulator stelt de STC-Group nog beter in staat om goed opgeleide en breed inzetbare machinisten af te leveren.

Forse investering
De officiële openingshandeling van de railsimulator werd verricht door Erik Hietbrink, voorzitter College van Bestuur van de STC-Group. Tijdens zijn speech memoreerde Hietbrink aan het feit dat de STC-Group de afgelopen jaren ruim 40 miljoen euro heeft geïnvesteerd in de ontwikkeling van nieuwe praktijkfaciliteiten en de aanschaf van simulatoren zoals de ERTMS-simulator. “Die investeringen waren noodzakelijk om er voor te zorgen dat de STC-Group ook in de toekomst het beste en meest praktijkgerichte onderwijs en goede trainingen kan bieden voor het bedrijfsleven en hun (potentiële) medewerkers”, aldus Hietbrink.