Terugblik start opleiding Machinist Railvervoer bij STC -Group

Bron: STC Group

Maandag, 28 november 2011

Terugblik start opleiding Machinist Railvervoer bij STC -Group

Afgelopen 24 augustus was het zover: de start van de tweejarige opleiding Machinist Railvervoer (BOL niveau 3). De STC-Group biedt deze opleiding als eerste in Nederland aan, een uniek moment dus.

In totaal zijn 53 deelnemers gestart. De deelnemers komen van ver: van zuidelijk Limburg tot aan het noorden van Friesland.

Op donderdag 25 augustus stond de introductie natuurlijk in het teken van 'Rails'. De dag begon met een rondleiding op het nieuwe station Rotterdam Centraal. Onder begeleiding van treinmachinisten van de Nederlandse Spoorwegen werden de deelnemers door het station geleid en kregen zij een kijkje achter de schermen. Zij konden vragen stellen aan de machinisten en mochten zelfs plaatsnemen in de cabine. Ook werd er nog een bezoek gebracht aan RailzMiniWorld evenals aan het Havenmuseum.

Met een teambuildingsdag werd de introductieweek afgesloten. De opleiding Machinist Railvervoer is daarmee echt van start gegaan!

Saillant detail: het voorlichtingsbureau Rail Cargo heeft middels een gastcollege reeds een bijdrage mogen leveren aan de opleiding.