Tilburg draaischijf voor Tesla Motors

Bron: Logistiek.nl

Maandag, 26 augustus 2013

Tilburg draaischijf voor Tesla Motors

De Amerikaanse autoproducent Tesla Motors opende afgelopen donderdag in Tilburg het nieuwe assemblage- en distributiecentrum. De in de VS populaire producent van elektrische auto’s wil nu ook de Europese markt veroveren met het nieuwe S-model, waarbij logistieke hotspot Tilburg dankzij zijn centrale ligging fungeert als logistieke draaischijf.

Sinds begin dit jaar huurt de producent van elektrische personenauto's het pand al in Tilburg maar afgelopen donderdag werd het nieuwe assemblage- en Europese distributiecentrum officieel geopend. Het pand staat op logistiek bedrijvenpark Vossenberg en heeft een omvang van bijna 19.000 vierkante meter.

Gunstige logistieke infrastructuur
Verkoopdirecteur Brian Batista stelde tijdens de opening dat Tesla Motors uiteindelijk voor Brabant koos vanwege de gunstige multimodale infrastructuur en de nabijheid van automotive centra in Helmond en Eindhoven. "Ook de nabijheid van de Rotterdamse haven en die van Antwerpen, de beschikbaarheid van goed geschoold personeel en de mogelijkheid om hier op een koste efficiënte manier te opereren speelden een rol bij onze keuze voor Tilburg. Deze vestigingslocatie is erg belangrijk voor onze activiteiten in Europa, die de komende maanden zullen groeien met de opening van vijftien nieuwe stores en servicecenters", aldus de verkoopdirecteur Brian Batista voorafgaand aan de officiële opening van het pand waar overigens ooit onder andere Sony in zetelde evenals buurman Gebroeders Versteijnen (GVT).