Uitbreiding 4e shuttle Rotterdam – Beieren blijkt succesvol

Bron: TX Logistik

Dinsdag, 17 juni 2014

Uitbreiding 4e shuttle Rotterdam – Beieren blijkt succesvol

Circa twee maanden na de introductie blijkt de vierde rondloop van de intermodale shuttle tussen Rotterdam en de beide Beierse hubs Nürnberg en München goed te zijn aangeslagen in de markt. “Sinds begin april rijden we een extra trein en de respons hierop is erg goed”, aldus Dirk Jeβke, Director Maritime bij TX Logistik AG (TXL).

De spoordienst is een gezamenlijk initiatief van European Gateway Services (EGS), dochteronderneming van de in Rotterdam gevestigde terminal operator ECT, en TXL. Circa 2 jaar geleden werd gestart met 3 rondlopen per week. De treinen vervoeren zowel continentale als maritieme ladingstromen. “De sterke vraag is de afgelopen zodanig toegenomen dat in voorkomende gevallen sprake was van overboeking”, verklaart Frank Lehner, Chief Sales and Marketing Officer bij TXL, de keuze om de capaciteit te verhogen met een vierde shuttle.

De achterlandverbinding trekt vooral de aandacht van rederijen, expediteurs en transportbedrijven met grote import- en exportstromen. Zeecontainers vanuit Rotterdam worden op een veilige en betrouwbare wijze naar het achterland getransporteerd, terwijl Beierse grote en midden-klein-bedrijven voor hun exportlading profiteren van het grote netwerk van de Rotterdamse haven .

In Rotterdam doen de treinen zowel de CTT terminal in Pernis aan, als ook de beide ECT terminals op de Maasvlakte, namelijk ECT Delta en ECT Euromax. Daarnaast wordt via binnenvaart en wegtransport diensten aangeboden op andere havens en terminals, zoals Antwerpen, Vlissingen, Terneuzen en Moerdijk.