Uitbreiding CTT Rotterdam biedt veel logistieke voordelen

Bron: CTT Rotterdam

Donderdag, 6 oktober 2016

Uitbreiding CTT Rotterdam biedt veel logistieke voordelen

Om aan de groeiende vraag te kunnen blijven voldoen en in te spelen op de vraag vanuit de markt is CTT Rotterdam recent grondig uitgebreid en vernieuwd. In het bijzijn van tal van genodigden vond vorige vrijdag de officiële ingebruikname van de uitbreiding van de CTT-terminal in Rotterdam plaats. ​De officiële opening werd verricht door Gerco Linthorst, general manager Combi Terminal Twente (CTT), en minister Henk Kamp van Economische Zaken.

Naast het toevoegen van vier hectare op- en overslagcapaciteit, is het voortaan ook mogelijk om ADR tankcontainers langer dan veertien dagen op te slaan. Tevens is de railzone van de terminal uitgebreid naar een behandelingscapaciteit van tien treinen per 24 uur met twee railkranen, welke elk vijf sporen kunnen behandelen. Hierdoor kan CTT Rotterdam gelijktijdig twee complete treinen van 700 meter lengte behandelen met twee railkranen.

CTT Rotterdam biedt met de uitbreiding van de terminal de volgende faciliteiten:

1. Strategische ontsluiting door middel van Short Sea /Barge, Rail en wegtransport vanaf deep sea naar achterland locaties;
2. ADR opslag capaciteit van 1.000 TEU langer dan 14 dagen;
3. Douane opslag (tank)containers onder T1 status;
4. Ontgassen en begassen;
5. Reefer ansluitingen;
6. Inhouse & mobiele onderhoudsservice Spoorwagons & Tankcontainers, (koud werk, druktesten, inspecties, etc);
7. Snelle afhandeling van treinen en verzorging van voor en natransport ;
8. OCR - Gate technologie (efficiëntie door data opslag van in –en outgate activiteiten);
9. Dagelijkse directe spoorverbinding met Kutno (Polen) en Bad Bentheim (Duitsland).

De groei van de dienstverlening draagt hiermee bij aan een optimale ontsluiting vanaf de Maasvlakte naar het (Europese) achterland en omgekeerd door het afstemmen, dan wel synchroniseren van modaliteiten.