Van den Bosch koopt 500 extra tankcontainers voor intermodale bulk

Maandag, 21 februari 2011

Logistiek dienstverlener Van den Bosch Transporten focust zich op de expansie van intermodaal transport in de natte en droge bulkproducten.

"Een markt waarin nog heel veel potentie ligt. De komende jaren zijn gericht op het behoud van onze omzet in het wegtransport, waarbij de groei doelbewust zal worden gerealiseerd op het gebied van intermodaal vervoer", aldus Peter Van den Bosch (Algemeen Directeur Van den Bosch Transporten).

Om deze doelstelling te kunnen realiseren heeft de organisatie voor 2011 al 500 stuks extra vloeistofcontainers laten bouwen die vanaf januari dit jaar worden uitgeleverd. Deze tankcontainers zijn allemaal supergeïsoleerd en voorzien van geavanceerde systemen om gedurende het transport de vloeistoffen in de juiste conditie en temperatuur te houden. Ook voor droge bulk worden al volop gesprekken gevoerd voor de uitbreiding en innovatie in druk- en drukloze silocontainers.

"Sinds 2006 zetten we meer en meer in op intermodaal vervoer, een combinatie van wegtransport, trein en schip. We zijn hard op weg in deze omschakeling", aldus Peter van den Bosch. In het afgelopen jaar 2010, vervoerde Van den Bosch voor het eerst in de historie, meer op intermodaal gebied dan over de weg. De focus op intermodaal transport is zeer bewust gekozen, vanwege de grote voordelen in de payloads (het hoger toelaatbare ladinggewicht), maar ook de voordelen ten opzichte van wegtransport vanwege de congestie, de tol- en wegkosten die steeds verder oplopen en de torenhoge brandstofprijzen. Het sluit daarnaast perfect aan bij het 'groener' ondernemen wat een gewichtig speerpunt is bij Van den Bosch Transporten.

De organisatie, die dit jaar is bekroond met de lean and green award, behoort dan ook tot de koplopers op het gebied van duurzaam ondernemen. Eén van de meest doeltreffende maatregelen om besparing in uitstoot van CO2 te realiseren is namelijk het toepassen van de zogenaamde "Modal Shift". Hiervoor is dagelijks een compleet team van intermodale medewerkers in de weer. Door innovatief, flexibel en zeer gericht te sturen bouwt de logistiek dienstverlener haar voorsprong gestaag uit ten opzichte van de concurrentie in de bulksector.

Voor meer informatie hierover klikt u hier.