Vertrek 2e shuttle Venlo-Melzo feestelijk ingewijd

Bron: Rail Cargo information Netherlands

Maandag, 7 april 2014

Vertrek 2e shuttle Venlo-Melzo feestelijk ingewijd

Op maandag 31 maart klonk op de terminal van Cabooter Rail Cargo in Venlo het startschot voor de uitbreiding van de reeds bestaande shuttle tussen Venlo en Melzo (Italië). De uitbreiding betreft een verdubbeling van de capaciteit, waardoor met ingang van deze week iedere werkdag 2 treinen vertrekken vanuit Venlo.

Het initiatief om de capaciteit te verdubbelen is gebaseerd op een samenwerking van Jan de Rijk Logistics en Wetron Transport & Logistics. Sebastiaan Scholte gaf in een korte toelichting aan aanvankelijk enige scepsis te hebben gehad bij de start van de 1e trein, maar mede dankzij Har Vaessen overtuigd te zijn geraakt van de kansen die het spoor te bieden heeft. “Nu starten we met een 2e trein die niet alleen geconditioneerde lading, maar ook luchtvracht vervoert.” Hieruit blijkt de innovatie op het spoor als het gaat om snelheid, flexibiliteit en betrouwbaarheid ”, aldus Scholte.

Hans Cabooter sprak namens Cabooter Rail Cargo en gaf aan een bijzondere mijlpaal te hebben bereikt. “In 2005 hebben wij alles verkocht en hadden we enkel nog een terrein over met een spoorlijn voor de deur. Gebaseerd op de toekomstverwachtingen hebben wij toen geïnvesteerd in een overdekte railterminal. De beginfase was niet gemakkelijk, maar gelukkig zien wij de laatste drie jaren een zeer sterke groei, zowel intermodaal als unit cargo (wagenlading).”

Tot slot sprak Frank Lehner, Chief Sales & Marketing Officer bij TX Logistik de aanwezigen toe. Hij benadrukte dat het opereren van een shuttle niet beperkt blijft bij het rijden tussen A en B, maar meer succesfactoren een rol spelen, zoals wagonmanagement. Voorts roemde Lehner de samenwerking tussen Jan de Rijk/ Har Vaessen en Wetron.