Vos Logistics introduceert nieuw type multimodale trailer

Bron: Vos Logistics

Maandag, 4 maart 2013

Vos Logistics introduceert nieuw type multimodale trailer

Europees Logistiek dienstverlener Vos Logistics heeft een nieuw type trailer ontwikkeld, de Vos CuBoLiner®, een curtainside megatrailer met uitneembare wanden. De Vos CuBoLiner® kan vanaf de zijkant geladen worden, biedt de bescherming van een boxtrailer en is bovendien kraanbaar en daardoor inzetbaar voor multimodaal transport.

De trailer is met name geschikt voor het vervoer van hoogwaardige goederen zoals elektronica en farmaceutische goederen, voor het transport van banden en het laden en lossen vanaf de zijkant, zoals vereist in de automotive industrie. De Vos CuBoLiner® heeft een inhoud van 100 m3 en voldoet aan de laatste veiligheidseisen.

Met dit nieuwe megatrailerconcept wil Vos Logistics zijn dienstverlening verder uitbreiden naar het boxtrailersegment. Voor dit segment is de CuBoLiner® een aantrekkelijk alternatief voor de traditionele boxtrailer.

Vos Logistics heeft met een team van eigen medewerkers en in nauwe samenwerking met klanten en trailerbouwers meer dan twee jaar aan deze ontwikkeling gewerkt. De flexible side boards in het bijzonder zijn innovatief. Hierop is patent aangevraagd. De Vos CuBoLiner® is multi-inzetbaar en biedt de flexibiliteit om een breed scala aan klanten op maat te bedienen.

Frank Verhoeven, CEO bij Vos Logistics, zegt: ”Ik ben trots op deze eigen ontwikkeling waarop we patent hebben aangevraagd. Het is een duidelijk bewijs dat duurzame innovatie in de sector werkt. Het is een mooie resultante van de passie van het team binnen Vos Logistics om in samenwerking met klanten en producenten tot duurzame oplossingen te komen. De CuBoLiner® draagt bij aan onze doelstelling om de CO2-uitstoot per vervoerde ton/kilometer verder terug te brengen. Door de multi-inzetbaarheid van de CuBoLiner® streven we verhoging van de beladingsgraad na en verdere reductie van lege kilometers. Daarnaast zullen we ook nieuwe multimodale corridors ontwikkelen samen met onze klanten en partners.”

De belangrijkste kenmerken van de Vos CuBoLiner® op een rij:

- Afmetingen: 13,6 mtr (L) * 2,45 mtr (B)* 2,98 mtr (H)
- P 400 Huckepack (kraanbaar t.b.v. spoorvervoer)
- XL 12642 safety norm
- Pallet side protection
- Achterdeuren
- Vaste spanbanden voor zekeren van lading
- In hoogte verstelbaar dak
- Steunpoten t.b.v. stabiliteit bij laden en lossen
- Uitneembare zijwanden (patent in aanvraag)