Vos Logistics verbetert duurzaamheidsprestatie ook in 2011

Bron: Vos Logistics

Donderdag, 24 mei 2012

Vos Logistics verbetert duurzaamheidsprestatie ook in 2011

Europees logistiek dienstverlener Vos Logistics heeft in 2011 zijn duurzaamheidsprestatie verder verbeterd. Dit staat in het eerder deze week gepubliceerde duurzaamheidsverslag 2011 van de onderneming. Daarin rapporteert Vos Logistics over de voortgang van het actieprogramma “Eco-safe-logistics” voor de periode 2010 – 2015.

Met dit beleid, waarin de focus ligt op veilige en milieuvriendelijke vervoers- en logistieke oplossingen sluit Vos Logistics aan op de behoefte van klanten vanuit de overtuiging dat duurzaamheid de economische basis van de onderneming en zijn klanten kan versterken. Het beleid van Vos Logistics richt zich op schone en efficiënte mobiliteit van goederen door bijvoorbeeld het reduceren van lege kilometers, het optimaliseren van de beladingsgraad van trucks, de inzet van Ecocombi’s en multimodaal transport.

Carbon footprint verder teruggebracht
In 2011 heeft Vos Logistics de CO2-emissie per vervoerde ton/kilometer met twee procent teruggebracht van 0.0430 kg per ton/km naar 0,0421 kg per ton/km. Modernere voertuigen, een afname van het aantal lege kilometers (betere load efficiency) en een toename van de inzet van multimodaal transport liggen hieraan ten grondslag. Zo wordt inmiddels bijna 19 procent van de internationale zendingen per trein of boot vervoerd. De doelstelling is om in 2015 de totale carbon footprint met 20 procent terug te brengen ten opzichte van 2009.

Frank Verhoeven, CEO van Vos Logistics: “In 2011 hebben we opnieuw goede verbeterstappen kunnen zetten met name door duurzaamheid dieper in ons bedrijf te verankeren. Het is een belangrijk onderdeel van onze ‘Values Of Service’. Dat duurzaamheid voor ons bedrijf zeer relevant is, blijkt uit de positieve response uit de markt. Zo zijn we in 2011 begonnen met het organiseren van customer panels waarin we samen met een of meerdere klanten het duurzaamheidsbeleid afstemmen om te onderzoeken hoe we door samenwerking gezamenlijke doelstellingen kunnen realiseren.”

Het duurzaamheidsverslag is gemaakt volgens de algemeen geaccepteerde richtlijnen van de 'Global Reporting Initiative' (GRI).