VTG verschuift wegvervoer naar het spoor met nieuwe Ethanol-Wagon pool

Bron: VTG

Donderdag, 20 oktober 2011

VTG verschuift wegvervoer naar het spoor met nieuwe Ethanol-Wagon pool

De Duitse wagonverhuurder en logistieke dienstverlener VTG heeft een wagon pool opgericht om daarmee flexibele oplossingen te kunnen bieden voor spotvervoer van Ethanol per spoor vanuit Rotterdam. Hiermee komt het spoorvervoer ook binnen bereik van klanten met kleinere volumes en korte termijn aanvragen.

De nieuwe dienst is opgezet door wagonverhuurder VTG in nauwe samenwerking met VTG-dochteronderneming Transpetrol . De Ethanol ketelwagens worden in Rotterdam door wagonverhuurder VTG beschikbaar gesteld en Transpetrol verzorgt de totale logistieke afhandeling. De klant wordt hiermee een totaaloplossing geboden, die ook nog eens op korte termijn beschikbaar is. Afhankelijk van de transportbehoefte zijn de volumes en tijden aan te passen. Er geldt geen minimum huurperiode en er is geen sprake van extra kosten bij uitval of herzieningen.

„De Ethanol-Wagonpool is op de eerste plaats ontwikkeld voor klanten die flexibele en snelle oplossingen voor hun transport nodig hebben. Als Transpetrol zijn wij in staat korte termijn oplossingen aan te bieden voor de combinatie van wagon en lading”, verklaart Gert Sieksmeyer, general manager van Transpetrol GmbH. „Hierdoor verlagen we de drempel naar de spoormarkt en bieden we de mogelijkheid om vanuit Rotterdam geheel Europa te bedienen met transporten die tot nu toe over de weg verliepen; voor onze klanten is dit tevens een ideaal moment om te beginnen met duurzame transportoplossingen via het spoor ”, voegt Sven Wellbrock, directie-lid van de Europese wagonverhuurder, toe.

Door vergelijkbare wagon-pool toepassingen is het Transpetrol al vaker gelukt om vervoer van de weg te verschuiven naar het spoor. Produkten zoals propaan, butaan en propyleen worden al gedurende meerdere jaren in Europa vervoerd via een wagonpool-systeem.