Stel uw vraag
Geplaatst op 30-11-2009

"Deze tijd biedt nieuwe kansen"

Railco Europe bestaat nu precies tien jaar en daar zijn we trots op. We zijn met nul begonnen. We hadden alleen het idee dat er iets ontbrak in de markt. Spoorvervoer was te duister voor veel partijen. We zijn in dat gat gedoken en nu bestaan we met alle ups en downs nog steeds. Ik heb in de afgelopen jaren gemerkt dat er vraag is naar echte railspecialisten.

Een railexpediteur is iemand die gebruik kan maken van zijn bestaande netwerk en het transport over het spoor van a tot z voor zijn klant kan organiseren. Dat gaat van het opmaken van de documenten tot het lokaal lossen van de containers. Wij hebben er vrij weinig tijd voor nodig om dat in orde te brengen, omdat wij weten wat er moet gebeuren en waar je moet zijn.

Wij bieden een compleet concept aan. De goederen komen in de haven binnen, veelal Rotterdam, Hamburg en Antwerpen. Wij pakken het over en zorgen ervoor dat alles komt waar het moet zijn. De klant hoeft ons maar twee keer te bellen, een keer voor de informatie en prijsopgaaf en een keer om de opdracht door te geven. Daarna kan hij zich op andere zaken richten. Wij geven tijdens het transport alle informatie door, compleet met tracking en tracing. En eventuele problemen proberen wij voor te zijn door mee te denken met de klant en vroegtijdig actie te ondernemen.

Vooral de grote zeerederijen vinden het prettig om alles bij ons neer te kunnen leggen. Vaak hebben ze het zelf te druk om alles uit te zoeken. Welke railoperator rijdt er naar Tsjechië of Italië? Wij houden dat voortdurend bij en weten welke nieuwe lijnen er zijn en welke er zijn gestopt. Wij kennen de juiste ingangen. We hebben contacten van laag tot hoog in de hele sector en dat betekent dat je  nog wel eens iets kunt regelen als dat nodig mocht zijn. Een telefoontje is vaak genoeg.

Met name door Rail Cargo is de wereld van het spoor positiever in beeld gebracht. Het beeld van langzaam, vertragingen en geen controle is echt veranderd. Het spoor wordt nu gezien als een goed alternatief voor de vrachtwagen. Ook landelijk is steeds meer aandacht voor het spoor. Denk hierbij aan de Tweede Maasvlakte die in ontwikkeling is. Al met al voor Railco genoeg reden om nog zeker tien jaar door te gaan.”

Emielco Vesely

directeur Railco Europe

Emielco Vesely, directeur Railco Europe