Stel uw vraag
Geplaatst op 18-04-2005

Op gelijke voet

We zitten nu midden in een veranderingsproces van het spoorvervoer waardoor, soms met flinke stappen tegelijk, er verbeteringen gerealiseerd kunnen worden in het spoorvervoer.
Een belangrijke stap, ook voor verladers,  is gezet met de invoering van de Spoorwegwet per 1 januari 2005. 

Nieuwe Spoorwegwet biedt grote voordelen voor verladers
Er is belangrijk nieuws voor verladers die meerjarige afspraken willen maken met spoorvervoerders. De Spoorwegwet die per 1 januari 2005 in werking is getreden, heeft namelijk een paar belangrijke voordelen voor veel verladers:

Bovendien is er nog een nieuwtje: vanaf nu kan de Vervoerkamer ook u helpen bij problemen op het spoor. Namelijk in het geval u zich als gerechtigde (dat wil zeggen, indien u “een aantoonbaar belang heeft bij het verwerven van capaciteit voor het doen verladen van lading door middel van spoorvervoerdiensten”) oneerlijk behandeld, gediscrimineerd of anderszins benadeeld voelt door een spoorbeheerder, een spoorwegonderneming of een rechthebbende van diensten zoals de inkoop van gasolie of elektriciteit.

Ik zou zo zeggen: maak gebruik van de nieuwe mogelijkheden, want het spoor heeft u steeds meer te bieden. De ontwikkelingen gaan snel. Blijf daarom op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen.

Door op een van de onderstreepte woorden te klikken, krijgt u meer informatie over het onderstreepte onderwerp.

Marga Zuurbier, Directeur Vervoerkamer