Studentenrubriek

Rail Cargo information Netherlands krijgt regelmatig telefoontjes van mensen met vragen over railgoederenvervoer. Niet zelden zijn dat studenten die bezig zijn met een werkstuk of stage lopen bij een bedrijf.

Veelal worden dezelfde soort vragen gesteld die betrekking hebben op het railgoederenvervoer. Om die reden is een studentenrubriek samengesteld waarin de meest elementaire zaken van het railgoederenvervoer worden uitgelegd. Een rubriek waarin antwoord wordt gegeven op vragen als ‘welke soorten spoorvervoer zijn er, welke partijen bemoeien zich met het spoor, wat is ERTMS, is spoorvervoer milieuvriendelijk’ et cetera.

Aan de hand van tien thema’s worden de basisvragen over het railgoederenvervoer beantwoord. Onderaan iedere pagina staan verschillende verwijzingen naar andere bronnen voor meer informatie over de desbetreffende onderwerpen.

In deze rubriek worden de volgende tien thema's besproken:

  1. De ontwikkeling van het spoorvervoer
  2. Karakteristieken van het spoorvervoer
  3. Soorten spoorvervoer
  4. De rol van de politiek
  5. Infrastructuur
  6. De marktpartijen op het spoor
  7. Veiligheid
  8. Milieu
  9. Tarieven
  10. Documenten

Het kan voorkomen dat het antwoord op een specifieke vraag niet is terug te vinden in deze rubriek. In dat geval is het raadzaam ook de overige pagina’s op deze website te raadplegen. Doeltreffend en snel zoeken kan met behulp van de zoekfunctie. Ook kan gebruik gemaakt worden van de filter op de nieuwspagina.