Stel uw vraag
02-09-202209:00u

Excursie Wereldhavendagen – Het spoor verbindt Rotterdam met Europa! Bekijk hoe het op de Bertschi Terminal

Het spoor verbindt Rotterdam met Europa! Bekijk hoe het in zijn werk gaat op de Bertschi Terminal. Een ruim 40 km lange goederenspoorlijn tussen de emplacementen Kijfhoek en de Maasvlakte, inclusief de aangesloten emplacementen.


Weinig mensen weten dat de Rotterdamse haven zich ook kenmerkt door de Rotterdamse Havenspoorlijn. Een ruim 40 km lange goederenspoorlijn tussen de emplacementen Kijfhoek en de Maasvlakte, inclusief de aangesloten emplacementen. Een van de partijen verbonden aan deze spoorlijn is Bertschi.


Bertschi is gespecialiseerd in logistieke dienstverlening voor vloeistoffen en vaste bulkproducten voor de chemische industrie. Bertschi was een van de eerste partijen met intermodaal transport door de Alpen en loopt ook voorop als het gaat om duurzaamheid in het goederenvervoer. Dit wordt onderstreept door de positie van de onderneming als marktleider in intermodaal chemietransport per spoor en over water in Europa, waardoor jaarlijks duizenden kilometers wegtransport worden geëlimineerd. Voortbouwend op haar dichte Europese netwerk van terminals en dochterondernemingen, heeft het bedrijf zich geografisch uitgebreid tot een toonaangevende wereldwijde aanbieder van tankcontainervervoer voor de chemische industrie. Trouw blijvend aan de filosofie van de oprichters, zijn veiligheid en bescherming van het milieu topprioriteiten. Zonder enig compromis!

Kom kijken hoe de dagelijkse operatie van Bertschi in zijn werk gaat en hoe zij veiligheid hoog in het vaandel hebben. Daarnaast krijg je tijdens deze excursie van ProRail te horen wat erbij kwam kijken om de Theemswegtracé te realiseren.


Adres:             Theemsweg 27, 3197 KM Botlek Rotterdam

Tijd:                09:15 - 12:15 & 12:30 - 15:30