Stel uw vraag
Geplaatst op 17-05-2018

9-daagse omleiding Betuweroute wegens spoorvernieuwing Zevenaar

Niet alleen in Duitsland (van Emmerich tot Oberhausen), maar ook in Nederland wordt er tussen Zevenaar-Oost en de grens over een lengte van drie kilometer een derde spoor gebouwd. Daarmee is ProRail eind 2018 klaar, maar voor het zover is volgen er nog drie grote buitendienststellingen. Het treinverkeer wordt dan volledig stilgelegd om veilig en effectief te kunnen werken. De eerste buitendienststelling start aanstaande zaterdag. In negen dagen tijd werkt aannemer Dura Vermeer in opdracht van ProRail aan de aanleg van wissels, bovenleiding en bekabeling van het nieuwe spoor.

Omleidingen goederenvervoer

Vanaf zaterdag is de Betuweroute afgesloten voor het treinverkeer. De goederentreinen worden negen dagen lang omgeleid via de Brabantroute naar Venlo en in mindere mate via het spoor in Oost Nederland naar de grensovergang bij Oldenzaal. 

Derde spoor Duitsland

In 2017 werd in Duitsland officieel het startsein gegeven voor de aanleg van een derde spoor tussen Emmerich en Oberhausen. De bouw van het 70 kilometer lange spoor gaat dwars door een aantal grote steden heen en zal nog een aantal jaren in beslag nemen. Door de aanleg van het derde spoor kunnen vervoerders in de toekomst meer goederentreinen inzetten op de Europese corridors voor het goederenvervoer.

ProRail