Stel uw vraag
Geplaatst op 11-01-2023

DP World versterkt intermodaal netwerk met start van directe spoordienst tussen Bazel, Zürich en Rotterdam

DP World intermodaal versterkt het netwerk met start van directe spoordienst tussen Bazel, Zürich en Rotterdam Nieuwe spoordienst zorgt voor een directe, snelle en betrouwbare verbinding tussen Rotterdam, Bazel en Zürich.

Rotterdam, 10 januari 2023: DP World heeft in samenwerking met Swissterminal een directe spoordienst gelanceerd tussen Zwitserland en de haven van Rotterdam, waarmee het zijn indrukwekkende Europese intermodale netwerk verder uitbreidt en klanten meer duurzame en robuuste transportoplossingen biedt. De nieuwe dienst, die op 1 januari 2023 van start is gegaan, verbindt Rotterdam met drie omlopen per week met Bazel (Frenkendorf) en Zürich (Niederglatt).

Het is een volgende belangrijke stap voor het intermodale netwerk van DP World, dat bestaat uit twaalf inlandterminals: drie in Duitsland, vier in Zwitserland, twee in België en drie in de Elzas in Frankrijk en hiermee veerkrachtige trimodale transportoplossingen (via weg, spoor en binnenvaart) biedt tussen de Europese diepzeehavens en het DP World netwerk van inlandterminals. Deze nieuwe dienst maakt deel uit van DP World's visie om zijn end-to-end logistieke capaciteiten in Europa en daarbuiten uit te breiden, door betrouwbare, consistente diensten aan te bieden van de fabrieksvloer tot aan de deur van de klant.

Rob Harrison, Interim Head of Freight bij DP World Europe, zei: "De directe spoorverbinding tussen Zwitserland en Rotterdam is een zeer mooie start van het nieuwe jaar. De nieuwe dienst biedt een ongeëvenaarde verbinding met Rotterdam World Gateway en de andere deep-sea terminals op het gebied van snelheid en betrouwbaarheid."

Naast de nieuwe rechtstreekse dienst tussen Rotterdam, Bazel en Zürich, die in samenwerking met Swissterminal wordt geleverd, verhoogt DP World ook de frequentie van de spoordienst tussen Zwitserland en Antwerpen tot vier omlopen per week vanuit Frenkendorf en twee omlopen per week vanuit Niederglatt.