Stel uw vraag
Geplaatst op 03-05-2018

Hupac wil positie maritieme achterlandverkeer versterken met overname ERS Railways

BoxXpress

Hupac is verheugd om vandaag aan te kondigen dat het een overeenkomst heeft gesloten met een dochteronderneming van Genesee & Wyoming Inc. om al het uitgegeven aandelenkapitaal van ERS Railways BV (ERS) te kopen. De overname omvat de 47% aandelen van ERS in de in Hamburg gevestigde railoperator boxXpress. De transactie is onderhevig aan goedkeuring door de mededingingsauthoriteit en zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2018 worden afgerond.

Achterlandlogistiek

Dankzij de overname zal Hupac zijn positie binnen de Europese maritieme achterlandlogistiek verder versterken. Een segment met aanzienlijke groei in de afgelopen jaren en veilig groeipotentieel in de toekomst. Dit mede vanwege de globalisering dat sterke netwerken van de havens naar het achterland vereist en van het achterland naar de havens. Het netwerk dat ERS aanbiedt via zijn samenwerking met boxXpress dat zich richt op de Duitse havens, vormt een perfecte aanvulling op het uitgebreide achterlandnetwerk van Hupac vanuit de westelijke havens van Antwerpen en Rotterdam.

Onafhankelijk

ERS zal een volledig onafhankelijk bedrijf blijven dat continuïteit biedt aan zijn klanten en partners, en tegelijkertijd toegevoegde waarde voor de klant biedt dankzij synergieën met de diensten van Hupac inclusief een sterk netwerk. De bestaande samenwerking met Freightliner voor continentale tractiediensten zal worden versterkt en verder worden uitgebreid.

Hupac