Stel uw vraag
Geplaatst op 18-07-2018

IGS Logistics gaat intermodaal transport naar Duitsland aanbieden vanaf Rotterdam

Logistieke voordelen

IGS heeft van oudsher een bijzonder sterke positie op het intermodale transport van de havens van Hamburg en Bremerhafen van en naar het Duitse achterland. Het actief opnemen van 45 spoor- en 30 bargeverbindingen per week met de Rotterdamse haven weerspiegelt de toenemende interesse in Europa’s grootste haven als logistiek schakelpunt. “Ondernemers houden ervan om keuze te hebben”, licht Rotter toe. “Via Rotterdam is er een aantal voordelen qua kosten en tijd te behalen, waar we onze opdrachtgevers graag van laten profiteren. Vandaar dat we deze connecties opgenomen hebben in ons netwerk en nu actief aanbieden.”

Van Leipzig tot München

Het merendeel van de lijnen betreft reselling van verbindingen van partners als EGS, Neska, Haeger&Schmidt, Optimodal, HUPAC, Frankenbach en TX Logistics. Op deze wijze kan er meteen fors uitgepakt worden. Zo zijn er vijf keer per week railshuttles op onder andere Duisburg, Düsseldorf, Keulen en Leipzig; worden drie keer per week Kehl, München en Neurenberg aangedaan; vier keer Mainz en dagelijks Neuss. Ook qua binnenvaart is het aanbod uitgebreid. Naast de bestaande connectie van twee keer per week van en naar Aschaffenburg, wordt er nu ook wekelijks drie keer Kehl en Neuss en vijf keer Duisburg, Düsseldorf, Keulen en Krefeld.

Last mile

Met het aanbod op Rotterdam verwacht Rotter ook meer regionale klandizie in Zuid-Duitsland te trekken. “Via ons uitgebreide Duitse netwerk met eigen trucks, terminals, en empty depots in Neurenberg, München, Regensburg, Aschaffenburg en Schweinfurt kunnen we, ook voor de ‘last mile’, een bijzonder concurrerend aanbod neerleggen. Daarnaast staat ‘ease of doing business’ voorop. Zo hebben we een systeem geïntroduceerd dat volledig online een aantrekkelijk aanbod genereert voor verlading naar meer dan 30.000 combinaties van havens in Rotterdam en postcodegebieden in Duitsland.”

Uitbreiding

“We zetten echt fors in op de Rotterdam connection”, voegt Rotter toe. “Naar aanleiding van de eerste positieve feedback van onze klanten verwacht ik snel nieuwe bestemmingen in Duitsland aan ons Rotterdam-netwerk te kunnen toevoegen.”

Port of Rotterdam