Stel uw vraag
Geplaatst op 17-01-2005

Internetonderneming RailReLease van start

RailReLease helpt bedrijven met hun vraag en aanbod van spoorwagons en locomotieven. Doelgroepen zijn dan ook spoorwegondernemingen, lease en verhuurbedrijven en verladers met eigen spoorwegmaterieel.

Het gebruik van spoorwegmaterieel is erg kapitaalintensief. Het aandeel van deze kapitaalkosten in een transportcontract kan oplopen tot 40% van de totale contractprijs. In een markt waarin transportcontracten steeds korter worden (een tot drie jaar) neemt het aandeel van de kapitaal kosten in de totale kosten steeds verder toe. Met als resultaat steeds meer korte termijn lease/huur contracten voor materieel.

Een grote kans om kosten te verlagen en de winst te verhogen in het railgoederenvervoer ligt in de toename van de efficiency van het gebruik van spoorwegmaterieel. Dit vraagt echter om een flexibele markt van vraag en aanbod. En in deze markt is RailReLease onlangs gestapt.


Het doel van RailReLease is dan ook om het railtransport flexibeler en daardoor aantrekkelijker te maken voor verladers. De kernactiviteiten van RailReLease bestaan uit het samenbrengen van vraag en aanbod via internet en het bieden van technische ondersteuning, in de zin van een onafhankelijke technische keuring of een waardebepaling. Hiermee positioneert RailReLease zich als een one-stop-shop voor verhuur, lease en verkoop van spoorwegmaterieel.

RailReLease werkt op basis van het no–cure-no-pay principe en plaatsen van een vraag of aanbod advertentie op de website is gratis. 

Meer informatie www.railrelease.com