Stel uw vraag
Geplaatst op 01-02-2023

Rail Cargo en The Future is Ours lanceren Europees Jaar van de skills voor de spoor sector

Tijdens de 16de editie van de European Railway Award Ceremony heeft Rail Cargo in samenwerking met Rail Freight The Future is Ours het EU Year of Skills gelanceerd!

Personen op de foto (van links naar rechts:

  • Oleksandr Pertsovskyi (CEO - Oekraïense spoorwegen) 
  • Caroline Koiter (Directeur Rail Cargo)
  • Dhr Kristian Schmidt, Director of Land Transport bij de Europese Commissie voor Mobiliteit en Transport
  • Oscar Vermeij - Rail Talent 2022 (Rail Innovators Group)
  • Matthew Harteveld - Rail Talent 2023 (Bertschi Rotterdam)
  • Marleen van de Kerkhof - Rail Ambassador (Dual Inventive)
  • Wietse Bruinsma (Marketing Communicatie Rail Cargo)


Samen met Dhr Kristian Schmidt, Director of Land Transport bij de Europese Commissie voor Mobiliteit en Transport hebben is het startsein gegeven voor het EU Year of Skills.


Het Spoorgoederenvervoer draagt significant bij aan schoner en veiliger transport en is een oplossing voor het tegengaan van klimaatverandering. Verschillende innovaties zijn op komst om de sector nog schoner, slimmer, efficiënter te maken. Momenteel draagt de sector bij om de energievoorraad veilig te stellen en zal dat ook in de toekomst blijven doen.
Voor de groene en digitale transitie heeft elke sector mensen nodig, zo ook de rail sector. Om die reden adopteert Rail Cargo – na het EU Year of Rail (2021), EU Year of Youth (2022), nu ook het Eu Year of Skills. Hiermee promoten de relevantie van de spoorsector en activeren we nieuw talent om te ontdekken wat het spoor te bieden heeft.


Let’s go from EU Year of Youth to EU Year of Skills!
Ter gelegenheid van het Europees Jaar van de Skills hebben verschillende Nederlandse ambassades in de EU het belang van het spoorvervoer voor ons continent bepleit, die via hun citaten worden gedeeld – zie onderstaande afbeeldingen