Stel uw vraag
Geplaatst op 31-08-2021

Lineas haalt Martijn Elbers aan boord als Head of Sales Intermodal

Brussel, 18 augustus 2021 - De grootste private spoorvrachtoperator van Europa, het Belgische Lineas, heeft met Martijn Elbers, heel wat ervaring binnengehaald om het enorme groeipotentieel van intermodaal transport te helpen realiseren.

Martijn Elbers, die in 2019 door Rail Cargo Information Netherlands nog werd verkozen tot Spoorman van het Jaar, brengt bijzonder veel expertise mee binnen de logistieke sector. Martijn komt over van Shuttlewise, het bedrijf dat hij in 2008 mee oprichtte. Als Managing Director van Shuttlewise bouwde hij de voorbije tien jaar een netwerk van intermodale diensten uit. Voordien was hij aan de slag bij Intermodal Solutions in Rotterdam en bij Vos Logistics.

Als Head of Sales Intermodal bij Lineas zal hij zich toeleggen op de ontwikkeling van een structuur die nog beter aansluit bij de noden van de intermodale klanten van de Belgische specialist van spoorvracht. De vraag naar intermodaal transport groeit immers erg sterk en om een groeiende klantenportefeuille optimaal te ondersteunen en de dienstverlening verder te verbeteren zal Martijn nauw samenwerken met de operationele teams.

“Intermodaal transport heeft de wind in de zeilen. Ik ben dan ook bijzonder enthousiast dat Martijn ons team komt versterken en Lineas met een volgende groeifase in intermodaal transport helemaal op de Europese kaart van het vrachtvervoer per spoor zal zetten,” zegt Geert Pauwels, CEO van Lineas.

“Bedrijven kijken voortdurend hoe zij de kosten van vrachtvervoer kunnen drukken. Tegelijkertijd winnen ook ingrepen om de ecologische voetafdruk te verkleinen aan belang. Alternatieve transportoplossingen via het spoor komen dan in beeld. Lineas heeft een goed uitgebouwd internationaal netwerk en heeft voldoende potentie om verder te groeien in deze markt”, zegt Martijn Elbers.