Stel uw vraag
Geplaatst op 31-01-2019

LINEAS start shunting en last mile diensten in Rotterdamse haven

Lineas verzekert verder de aansluiting via Rotterdam naar Antwerpen, waar kleinere spoorvolumes in het Green Xpress Network kunnen doorgezet worden in directe treinen naar verschillende internationale bestemmingen. Zo kunnen goederen vanuit de Randstad onder meer naar het Ruhrgebied, Saksen, Zwitserland, Frankrijk, Oost-Europa Balkan, Scandinavië en andere Europese bestemmingen vervoerd worden.

Voor de nieuwe activiteiten in Nederland zet Lineas drie G1206 locomotieven in. Deze krachtige locomotieven beschikken over de ETCS die nodig is om te rijden in Nederland en zullen in de toekomst hogere volumes transport kunnen opvangen. Om de aanwezigheid in de Rotterdamse haven wat luister bij te zetten, werd de eerste locomotief (nr. 5001511) volledig in Lineas kleuren gestoken. Naast deze G1206 locomotieven beschikt Lineas nog over een 24 andere diesellocomotieven en 48 elektrische locomotieven die ook in Nederland toegelaten zijn.

“Dankzij de nieuwe activiteiten en onze locomotieven hebben we nu echt onze aanwezigheid in de Rotterdamse haven verankerd,” vertelt Matthias Herrebosch, Director of Commercial Operations bij Lineas. “Zowel de shunting en last mile-activiteiten als het vervoer vanuit Rotterdam naar verschillende internationale bestemmingen zijn een voorbeeld van de intensieve expansie van Lineas als aanbieder van kwalitatieve, betrouwbare en milieuvriendelijke logistieke oplossingen in Europa.”

LINEAS