Stel uw vraag
Geplaatst op 04-04-2018

Mitsui Rail Capital Europe en Siemens starten gezamenlijke onderhoudslocatie op Maasvlakte

Locomotive Workshop Rotterdam

De Nederlandse onderneming krijgt haar hoofdkantoor in Rotterdam en zal actief zijn onder de naam Locomotive Workshop Rotterdam (LWR). Beide partners investeren gezamenlijk in de joint venture, voornamelijk voor de bouw van de nieuwe werkplaats voor locomotieven. De eerste spade zal naar verwachting nog dit kalenderjaar de grond in gaan. De opening van de nieuwe werkplaats op de Maasvlakte in Rotterdam is gepland in de zomer van 2019.

Optimale beschikbaarheid

“Siemens en MRCE hebben al sinds jaren een hechte zakelijke relatie. Met de oprichting van de joint venture tillen we onze samenwerking naar een hoger plan. Naast het onderhoud van de MRCE-vloot gaan we ook het onderhoud van materieel van andere partijen verzorgen en met innovatieve onderhoudstechnologieën de optimale beschikbaarheid daarvan garanderen. Met de nieuwe faciliteit in de Rotterdamse haven breiden we ons bestaande internationale netwerk van werkplaatsen uit en kunnen we onze klanten beter ondersteunen als zij ons nodig hebben", aldus Johannes Emmelheinz, hoofd Rail Services bij Siemens.

Belangrijke service hub

“MRCE heeft ruim 10 jaar ervaring met het beheer van technische dienstverlening voor locomotieven in heel Europa. En als leasing-bedrijf met aanverwante dienstverlening weten we hoe belangrijk innovatieve onderhoudsstrategieën zijn om de beschikbaarheid van het tractiematerieel te optimaliseren. Deze ervaring brengen we in bij de joint venture met Siemens en creëren hiermee een belangrijke service hub voor Europese spoorwegmaatschappijen in Rotterdam. Dit is een van de cruciale locaties op de hoofdroutes van het netwerk van RailNetEurope, het verband van Europese railinfrastructuurbeheerders”, aldus Junichi Kondo, CEO van Mitsui Rail Capital Europe.

Rotterdam logistiek knooppunt

De locatie van de nieuwe werkplaats op de Maasvlakte in de Rotterdamse haven stelt spoorweg­ondernemingen in staat de langetermijnplanning voor het noodzakelijk onderhoud van hun locomotieven op de route te optimaliseren. De haven is een ideale locatie voor onderhoud aan locomotieven die vanuit heel Europa arriveren. Het maakt langdurige verplaatsingen voor onderhoud overbodig, wat tijd en geld bespaart. Als grootste zeehaven van Europa is Rotterdam een belangrijk logistiek knooppunt in het Europese spoorwegennet. De haven is het begin- en eindpunt van meer dan 250 wekelijkse intermodale spoorwegverbindingen. Vervoer en onderhoudsbeurten kunnen dus worden gecombineerd en op elkaar worden afgestemd. In de werkplaats vinden naast keuringen ook preventief en correctief onderhoud plaats, waaronder eenvoudige reparaties en upgrades.

Siemens