Stel uw vraag
Geplaatst op 17-09-2019

Multi Modal Rail begint een intermodale spoordienst tussen Rotterdam en Franse Ottmarsheim

In Rotterdam worden alle grote containerterminals aangedaan. Belading in Rotterdam is op donderdag. Vertrek op vrijdag en aankomst/vertrek in Ottmarsheim op zaterdag. Op zondagochtend staat de trein weer op de Maasvlakte voor lossing. De shuttle komt naast de twee bestaande containertreinen op Strasbourg.

Hiermee biedt MMR 3 vertrekken per week tussen Rotterdam en de Elzas / het boven Rijngebied. “Het is een mooie aanvulling op de bestaande diensten naar de regio, want alles ten zuiden van Colmar is beter te bedienen via Ottmarsheim”. Aldus Benjamin Hottier, de general manager van MMR.

MMR heeft een regionale benadering vanuit beide hubs. De combinatie van treinen biedt de klanten een betere ontsluiting van de Elzas tegen lagere kosten door besparing op de last mile, maar toch met de transit-time van het spoor.

De treinen worden ingekocht bij Logistic Intermodal Service B.V. (LIS). LIS promoot het goederenvervoer per spoor en stelt haar treinen ook open voor andere multimodale operators en/of conventionele vervoerders.

Multi Modal Rail B.V.