Stel uw vraag
Geplaatst op 27-07-2005

Nieuwe containertreinen van en naar Amsterdam

In de Rotterdamse Waalhaven wordt de lading gecombineerd met bestaande internationale shuttles. Bij voldoende ladingaanbod zullen later ook internationale shuttletreinen rechtstreeks vanaf Amsterdam worden ingelegd. Op 5 augustus komt het eerste schip van de Grand Alliance met lading uit het verre oosten aan op de Amsterdamse Ceres terminal. Daarna volgen iedere twee weken schepen met een capaciteit van ca. 5.000 TEU. De verwachting is dat de Grand Alliance, een samenwerkingsverband van vijf grote rederijen, vanaf het najaar een wekelijkse dienst op Amsterdam gaat varen. 

Optimodal en Railion willen zo snel mogelijk dagelijkse containertreinen tussen Rotterdam en Amsterdam gaan rijden om daarmee de markt een aantrekkelijk aanbod te kunnen doen. Naast de maritieme lading van de zeeschepen mikken de railoperators ook op continentale lading van en naar de regio Amsterdam/IJmond.

NB Voor boekingen en vragen over deze containerdienst kunt u contact opnemen met  Johan Booij van Optimodal Nederland, tel. 010-4943909.