Stel uw vraag
Geplaatst op 13-04-2005

Nieuwe diensten ERS op Polen en Istanbul

Het Rotterdamse European Rail Shuttle (ERS) heeft onlangs gekozen voor een nieuwe Poolse terminal. Daardoor rijdt het bedrijf nu drie keer per week een shuttletrein tussen Rotterdam en Kutno. Ook start ERS eind deze maand een nieuwe, wekelijkse dienst op Istanbul, Turkije.

Naast de bestaande verbinding met Warschau onderhoudt ERS sinds 1 januari 2005 ook een shuttledienst op Kutno. Kutno ligt centraal in Polen en vlak bij Wloclawek en Plock, steden waar volgens de directie van ERS de grootste petrochemische industrie van Polen is gevestigd. Onder andere Basell-Orlen bouwt daar een fabriek die medio dit jaar in gebruik wordt genomen. Deze fabriek produceert op jaarbasis 800.000 ton polyethyleen en polypropyleen, waarvan ongeveer de helft wordt afgezet in Duitsland en de Benelux.

Eind deze maand start ERS ook een nieuwe dienst op Istanbul. De shuttleservice vertrekt op vrijdagavond van het RSC Waalhaven Rotterdam met een tussenstop zaterdagochtend bij de DIT Container Terminal in Duisburg. Hier kan lading uit de Ruhr voor Turkije worden bijgeladen. De trein arriveert woensdagochtend in Istanbul Halkali. Vanaf Halkali vertrekt de trein op zaterdagavond met een aankomst in Duisburg op woensdagochtend. Eenheden bestemd voor Rotterdam zijn woensdagmiddag beschikbaar. De verwachting is dat de frequentie van één vertrek per week binnen circa drie maanden zal worden opgevoerd naar drie treinen per week.