Stel uw vraag
Geplaatst op 05-12-2018

Nieuwe intermodale spoordiensten vanuit Venlo/Kaldenkirchen naar Mortara en Istanbul

Vanaf de Cabooter-terminal in het Duitse Kaldenkirchen vertrekt tweemaal per week een trein naar Mortara in Italië. De spoorvervoerder is Shuttlewise. Met de spoorverbinding naar Mortara is Noord-Italië vrijwel geheel afgedekt door treinverkeer vanuit Venlo. Behalve naar Mortara rijden er treinen naar Busto, Melzo en Domodossola.

China

De tweede nieuwe verbinding is een intercontinentale verbinding en is onderdeel van een traject die begint in Venlo en dan via Istanbul verdergaat naar Baku in Azerbeidzjan en China.

Deze laatste verbinding is tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen Mars Logistics uit Turkije, Azerbeidzjan Railway en de Port of Baku. Bedenker van dit product is de Cabooter Group in samenwerking met The Port of Baku. Deze trein doet voorlopig twee keer per week de Cabooter Terminal aan, maar zal uitgroeien tot een hoogfrequente shuttle. 

Uitbreiding

Directeur Hans Cabooter licht toe: “Op de bestaande railterminal in Venlo is capaciteit vrijgemaakt voor meer verbindingen, in 2019 gaan die live. Met de realisatie van de nieuwe railterminal op Greenport Venlo ontstaan op de middellange termijn nog meer kansen om nieuwe verbindingen met China op te zetten.”

SpoorPro