Stel uw vraag
Geplaatst op 02-05-2005

Nog enkele plaatsen vrij voor<br>Voorlichtingsbijeenkomst nieuwe COTIF/CIM op 24 mei as.

De wijzigingen worden medio 2005 van kracht. Dit heeft grote consequenties voor de vervoersovereenkomsten voor railgoederenvervoer in Nederland en dus voor U als spoorvervoerder, dienstverlener of U als spoorklant.

Het doet ons daarom een bijzonder genoegen om U mede namens het Ministerie van Verkeer & Waterstaat uit te nodigen voor de voorlichtingsbijeenkomst‘CIMplementatie’op 24 mei a.s. in Engels, te Rotterdam. Tijdens deze gratis bijeenkomst willen wij U graag uitgebreid voorlichten over de wijzigingen en nieuwe mogelijkheden van het COTIF-verdrag en de daaronder vallende regelingen zoals de CIM en de CIM vrachtbrief. U krijgt antwoord op praktische vragen als:

  • Waarom verandert de internationale railvervoerswetgeving?
  • Wat zijn hiervan de voordelen?
  • Wat verandert er in de douanevervoersverplichtingen gerelateerd aan de nieuwe COTF/CIM?
  • Wat verandert er in de CIM vrachtbrief?

Deskundige sprekers, waaronder de heer G. Mutz, plv. directeur-generaal van de OTIF uit Bern, de heer W. Sijl, manager vervoerswetgeving & douanezaken Railion Nederland NV en de heer E. Tulp, beleidsmedewerker Ministerie van Financiën, directie Wetgeving en Douane, zullen de wettelijk kaders aanduiden en ingaan op de praktijk en de nieuwe contractvrijheden voor het aan­nemen en uitbesteden van spoorvervoer. Mede door deze wijzigingen kan het spoorvervoer beter tegemoet komen aan de wensen van de klant, mis het daarom niet!

U kunt zich aanmelden via het onderstaande aanmeldformulier. Of neem telefonisch contact met ons op via 010 2045643.

Klik hier voor meer informatie over de belangrijkste wijzigingen in het COTIF-verdrag.