Stel uw vraag
Geplaatst op 30-11-2004

Nu ook hoge containers op spoorlijn Felixstowe

De verrui­ming van de spoorlijn tussen Nuneaton en de Oost-Engelse havenplaats is heel recent offici­eel in gebruik genomen. De spoorlijn was tot nu toe alleen geschikt voor goederentreinen met acht voet, zes inch containers. Op dit moment is een kwart van de 1,7 miljoen containers die jaarlijks in Felixstowe wordt verwerkt al ho­ger. Verwacht wordt dat dit aan­deel tegen 2010 tot de helft van alle containers zal zijn opgelopen.

De spoorlijn naar Nuneaton is een van de belangrijkste aan- en af­voerroutes voor deze grootste <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Brit­se containerhaven en vormt bo­vendien een essentiële schakel in andere spoorverbindingen in het hele land. Door de verbetering kunnen nu ook hoge containers per spoor vervoerd worden van en naar de havens van Ipswich, Har­wich, Tilbury, Purfleet en Londen alsmede naar grote delen van het achterland.

 

De vernieuwing van de lijn heeft achttien maanden geduurd. Op 31 plaatsen moesten bruggen en

viaducten worden aangepast en an­dere werkzaamheden worden uit­gevoerd. Oorspronkelijk werd

ge­schat dat het werk bijna zestig miljoen euro zou kosten maar het prijskaartje is uiteindelijk op 45 miljoen euro uitgekomen.