Stel uw vraag
Geplaatst op 28-02-2005

ROC Veghel geopend

Het ROC Veghel biedt mogelijkheid voor de overslag tussen weg en water van containers en bulklading. Het ROC vervult een rol in het vervoer naar de haven van Rotterdam. In de toekomst is een dagelijkse afvaart naar Antwerpen ook mogelijk. Het ROC terrein heeft een opslagterrein voor containers van 9.000 m2. Er wordt gewerkt met één reachstacker voor de op- en overslag van containers en er rijden twee terminaltrekkers.

Het ROC is een BV met twee aandeelhouders, Van Berkel BV uit Veghel en Van Nieuwpoort BV uit Gouda. Beide bedrijven zijn al langer actief in de overslag van zand en grind.

Tijdens de openingsspeech ging Mw. Maij-Weggen in op de problematiek van de vaarwegen in Noor-Brabant. Al jarenlang wordt geprobeerd om de Zuid-Willemsvaart tot aan Veghel te vergroten tot klasse IV vaarweg. Tot nu toe zonder succes. Deze vaarweg is beperkt tot klasse II schepen. De provincie heeft nu samen met andere partijen geld bijeengebracht voor de verruiming van het Kanaal. Er resteert echter nog een tekort van 6 miljoen euro.